Varumärken

Haga Optik står för kvalitet trend och nordisk design. Sedan starten 1957 är vi en av de ledande aktörerna på
marknaden inom sol- & sportglasögon, läsglasögon och tillbehör.

Vi har ingen egen direktförsäljning. All försäljning av våra produkter sker via återförsäljare.
Våra varumärken är Haga Eyewear, Lix by Haga och Volt by Haga. Tillsmmans med Egmond Publishing AB har vi även
tagit fram solglasögon för barn i Bamsetema

Haga Eyewear är varumärket för vår solglasögonkollektion. Vi tycker att glasögon är en fantastisk modeaccessoar som är lätt att variera efter tillfälle, humör eller trend. Därför erbjuder vi en bred solglasögonkollektion där alla kan hitta ett par favoriter! Vi har även en bred barnkollektion med glasögon för barn från 6 mån – ca 12 år. Alla med maximalt UV-skydd och väl uttänkta detaljer.

Lix by HAGA är märket på våra läsglasögon. Läsglasögonen har en tunn och asfärisk lins vilket ger ett naturligt seende för dig som drabbats av åldersseende, nedsatt syn på nära håll. Lix by HAGA´s läsglasögon finns i styrkorna +1,0 – +3,5. I Lix finns även bifokala läsglasögon med solglasögonlins. Det vill säga det är en mörk lins med läs-ruta i nedre delen av glaset, bra om du till exempel sitter på uteservering i solsken och skall läsa en meny.

Sportglasögonen från HAGA har fyra stora egenskaper; Sportigt, Snyggt, Funktionellt och Prisvärt. Glasögonen finns i flera olika storlekar, det ska finnas något för alla ansikten. Designen följer luftströmmen, linserna är reptåliga och behandlade mot imma. Linserna finns i olika färger, gul eller blå lins är bra vid lite skymning och gråare väder medan en mörkare lins ger ett behagligt ljus vid starkt solljus.

Vi kan stolt presentera oss som samarbetspartner till Egmont Publishing AB, i ett nära samarbete med dem finns solglasögon till barn ute på den Svenska marknaden. De färgglada solglasögonen har ett maximalt UV-skydd och en omslutande passform som skyddar även från sidan. Till solglasögonen ingår en förvaringspåse i microfibertyg för att kunna hålla dem hela och rena.